Про компанію

Компанія з управління активами «Національний резерв» - одна з найдосвідченіших українських компаній, що працюють у сфері операцій з цінними паперами. Компанія була створена в 1994 році, коли вітчизняний фондовий ринок ще тільки починав формуватися.

Компанія спеціалізується на управлінні:
- активами недержавних пенсійних фондів;
- активами інститутів спільного інвестування.

КУА «Національний резерв» управляє активами 20-ти інвестиційних фондів (з них вісімнадцять – фонди приватних і корпоративних клієнтів та два ринкових) і 5-ти недержавних пенсійних фондів. За всю історію існування КУА ні один недержавний пенсійний фонд під її управлінням не був збитковим.

КУА «Національний резерв» присвоєний рейтинг РА «Експерт рейтинг» на рівні uaA-.amc (високий рівень надійності). За оцінкою Агентства, КУА підтвердило свою ринкову позицію, орієнтовану на розвиток недержавних пенсійних фондів.

Стратегія компанії
Управління активами недержавних пенсійних фондів і інститутів спільного інвестування в довго- і середньостроковій перспективі з метою ефективного примноження коштів і вигідного вирішення інвестиційних задач інвесторів.

Система управління ризиками, що діє в КУА «Національний резерв», є гордістю компанії. РА «Експерт рейтинг» провело незалежне дослідження методології оцінки ризиків і позитивно оцінило діючі в компанії методологічні підходи до аналізу фінансового стану емітентів та банків. Згідно оцінки Агентства, «існуюча методична база може бути використана управляючими фондами для прийняття рішень». Система управління ризиками основана на постійному моніторингу фінансової і репутаційної інформації про емітентів та банки, яким ми довірили гроші наших інвесторів. Кожне рішення ризик-менеджера проходить обговорення на комітеті оцінки ризиків і контролю за управлінням активами. Рішення комітету є спрямуванням для подальших дій керуючого активами.

КУА «Національний резерв» - команда однодумців, які працюють на єдиний результат, дотримуючись високого рівня ділової етики і ефективної взаємодії. «Національний резерв» суворо дотримується принципу відкритості перед реальними і потенційними інвесторами, партнерами, а також перед державою. Ми оперативно інформуємо нашу аудиторію про усі важливі події в діяльності компанії, надаємо відкритий доступ до її фінансової звітності.