«Все вище, і вище, і вище ...» PDF  | Друк |

Рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» підвищило рейтинг КУА «Національний резерв» до рівня uaBBB+.amc (хороший рівень надійності).

Приймаючи рішення про підвищення рейтингу, Агентство зважало на кілька аспектів. Насамперед, на те, що протягом 2010 року чисті активи під управлінням КУА «Національний резерв» зросли на 93 млн. грн. (47,75%). Також збільшилась загальна кількість фондів під управлінням – до 32-х. До позитивної тенденції Агентство віднесло зростання виручки Компанії за 2010 рік на 11,61% порівняно з 2009 роком – до 913 тис. грн. 2010 року КУА «Національний резерв» вперше після кризи повернулася до прибуткової роботи. Минулого року компанія істотно вдосконалила технологію розкриття інформації перед інвесторами, змінивши структуру свого web-сайту, доповнивши його такими розділами, як: «Поточна структура портфеля», «Звіти управляючого», «Розкриття інформації».

2010 року сума активів «ринкових фондів» під управлінням КУА «Національний резерв» становила 3,3 млн. грн. (з них 2,07 млн. грн. – пенсійні фонди), що перевищує суму активів 2009 року на 56% (у т.ч. пенсійні фонди – рівно на 100%). У загальній структурі чистих активів фондів під управлінням КУА «Національний резерв» «ринкові» фонди посідають незначне місце. За останні 12 місяців із 32 фондів вісім Компанія ідентифікувала як «ринкові». Усі ці фонди показали позитивний приріст вартості чистих активів. Єдиний ПІФ – «Улісс» показав прибутковість 24,2%, що перевищує індикативні ставки за депозитами.

У цілому, РА «Експерт-Рейтинг» позитивно оцінює досягнення КУА «Національний резерв» у 2010 році. Компанія забезпечила інвесторам позитивну прибутковість по всіх «ринкових» фондах, підвищила рівень транспарентності та повернулася до прибуткової роботи, зазначає експертна служба Агентства.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року Рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» присвоїло КУА «Національний резерв» рейтинг на рівні uaBBВ.amc. Компанія стала другою КУА в країні, якій було надано інфраструктурний рейтинг і ймовірність виконання фідуціарних зобов'язань якої оцінено незалежним агентством.

file icon pdf Прес-реліз